Projectinfo / Erkenning
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
100% West-Vlaams

100% West-Vlaams

Labels
Bron: 100procentwest-vlaams.be
11/02/2021
100% West-Vlaams kent een structurele basiswerking, getrokken vanuit de Provincie West-Vlaanderen, samen met POM West-Vlaanderen, Inagro, Westtoer en Unizo. Het is in de eerste plaats een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkend. Sinds 2015 worden aanvragen van West-Vlaamse streekproducten onderworpen aan een uit…
100% West-Vlaams kent een structurele basiswerking, getrokken vanuit de Provincie West-Vlaanderen, samen met POM West-Vlaanderen, Inagro, Westtoer en Unizo.
Het is in de eerste plaats een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkend. Sinds 2015 worden aanvragen van West-Vlaamse streekproducten onderworpen aan een uitgebreide screening. Naast streekgebondenheid en het productieproces wordt ook de globale bedrijfsvoering bevraagd. Op die manier wil 100% West-Vlaams niet enkel een groene of rode kaart voor de erkenning opsteken, maar ook gericht advies en begeleiding voor gedetecteerde verbeterpunten aanbieden. Dankzij deze unieke, uitgebreide screening ondersteunt 100% West‑Vlaams de lokale producenten vanaf het eerste contact in hun groei en continuïteit. Daarbij wordt gegarandeerd dat de producten met het label 100% West-Vlaams authentiek en ambachtelijk gemaakt zijn. Ze hebben een aantoonbare band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. 
In de tweede plaats is 100% West-Vlaams een netwerk van producenten van hoeve- en streekproducten. Door regelmatig samen te komen, opleidingen te voorzien, gezamenlijk promotie te voeren onder het label worden ze steeds sterker, professioneler en gekender. Bovendien is er een nauwe samenwerking met horeca, retail, steden en gemeentes. De werking 100% West-Vlaams werd binnen het PDPO III-project “t Smaakt naar meer” versterkt door het uitwerken van verschillende innovatietrajecten voor alle doelgroepen waarbij vooral werd ingezet op publieksbeleving.
Bron: http://pomwvl.be/100-west-vlaams
Datum bronvermelding: 11/02/2021