Contact

Een vraag voor KennisWest?

Bel ons

0800 20 021
Gratis nummer


Kom Langs

Provinciebestuur West-Vlaanderen
Filiaal I (vlakbij Provinciehuis Boeverbos)
Koning Leopold III-laan 31
8200 Brugge
België
Wegbeschrijving

Openingsuren

Elke werkdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00


Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Station van Brugge op 3 km. Vanuit het station van Brugge is er een vlotte busverbinding, met om de 10 minuten een bus. Volgende buslijnen hebben een halte 'Boeverbos':

  • Lijn 5: Centrum - Station - Sint-Andries (Hermitage)
  • Lijn 15: Centrum - Station - Sint-Andries (De Prange)
  • Lijn 52: Brugge - Gistel - Oostende
  • Lijn 53: Brugge - Jabbeke
  • Lijn 55: Brugge – Leke

De bussen vertrekken aan de voorkant van het station. De halte Boeverbos ligt aan de Gistelsesteenweg (voorbij de warenhuizen GB, Brico en Colruyt, tussen de basisschool Sint-Lodewijkscollege en de verkeerslichten van Sint-Andries).

Tegenover de bushalte ligt een dreef; ga de dreef in en sla na 50 meter het pad rechts in. Volg het pad tot aan de Koning Leopold III-laan en sla linksaf. Na 40 meter kom je bij Filiaal I van de Provincie op huisnummer 31.

Met de wagen

Vanaf de snelwegen E40 of E403

Vanaf de E40 neem je afrit 8 richting Brugge-Zeebrugge, zodat je op de expresweg N31 komt.

Vanaf de E403 kom je automatisch op de expresweg N31. Neem de afslag Sint-Michiels ter hoogte van de hogeschool VIVES (Jan Breydelstadion staat ook aangeduid).  Aan de rotonde neem je de 3e afslag (Jan Breydelstadion). Op de volgende rotonde rij je rechtdoor (2de afslag). Aan de lichten en de volgende rotonde rij je opnieuw rechtdoor en volg je de Koning Leopold III-laan tot aan Provinciehuis Boeverbos om te parkeren. Filiaal I ligt in dezelfde straat als het provinciehuis Boeverbos, eveneens aan de rechterkant, maar dan op nummer 31.

Parkeren bij het Provinciehuis Boeverbos

Er zijn 2 gratis parkings:

  • 1 voor het Provinciehuis Boeverbos, met een bezoekersgedeelte
  • 1 aan de overkant van de straat (Parking 03). Parking 03 ligt naast een bowlingcentrum, op wandelafstand van het provinciehuis.