KennisWest

Masterplan fiets voor het gebied te noorden van de Leie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Masterplan fiets voor het gebied te noorden van de Leie

Jaar uitgave 2018
Labels
Aantal pagina's 115 + ill.
Taal Nederlands
Met het Masterplan Fiets 'ten noorden van de Leie’ nam het provinciebestuur West-Vlaanderen het initiatief om het fietsbeleid integraal te onderzoeken in de regio Kortrijk, Kuurne, Harelbeke, Lendelede, Wevelgem, Menen, Wervik en Ingelmunster. Het is een ondersteunende studie voor het complexe project K-R8 dat onderzoekt hoe het verkeer rond de R8…

Met het Masterplan Fiets 'ten noorden van de Leie’ nam het provinciebestuur West-Vlaanderen het initiatief om het fietsbeleid integraal te onderzoeken in de regio Kortrijk, Kuurne, Harelbeke, Lendelede, Wevelgem, Menen, Wervik en Ingelmunster. Het is een ondersteunende studie voor het complexe project K-R8 dat onderzoekt hoe het verkeer rond de R8/E17 best georganiseerd kan worden. Het beleid moet zich richten op vlot verkeer en moet mensen stimuleren om zich minder met de wagen te verplaatsen. 

Het plan focust op de selectie van bovenlokale fietswegen voor woon-werkverkeer, het onderzoek naar mogelijke fietssnelwegen langs de spoorlijnen, bijkomende fietsroutes en verkeersveilige oversteekplaatsen rond de R8. Acties zoals de testkaravaan zijn goede maatregelen om duurzame verplaatsingen aan te moedigen.