Projectinfo / Project
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
TTI (Toegepaste Technologische Innovatie)

TTI (Toegepaste Technologische Innovatie)

Labels
Bron: pomwvl.be
12/03/2019
Om bedrijven maximaal te ondersteunen in het inspelen op kleine, gespecialiseerde producties, zet het TTI-project in op technologische innovaties bij maatwerkbedrijven. Technologieën die niet enkel toepasbaar zijn in maatwerkbedrijven maar ook in reguliere bedrijven hun nut bewijzen om werkbaar werk te creëren. Het vernieuwende tti project wil via…

Om bedrijven maximaal te ondersteunen in het inspelen op kleine, gespecialiseerde producties, zet het TTI-project in op technologische innovaties bij maatwerkbedrijven. Technologieën die niet enkel toepasbaar zijn in maatwerkbedrijven maar ook in reguliere bedrijven hun nut bewijzen om werkbaar werk te creëren.

Het vernieuwende tti project wil via 6 proeftuinen in een concrete productieomgeving inzetbare industrieondersteunende technologieën ontwikkelen of tot procesinnovatie komen. Deze proeftuinen, waar cocreatie voorop staat, omvatten telkens een maatwerkbedrijf en een kennisinstelling voor de ontwikkeling van aangepaste technologieën en reguliere ondernemingen, met het oog op de integratie van de ontwikkelde productieondersteunende technologie.

Een proeftuinen zet maximaal in op valorisatie. Er worden hiervoor experten groepen opgericht die minstens 4 keer in het ontwikkel- en testproces samenkomen om de voortgang van technologie ontwikkeling op te volgen, om toepassingsmogelijkheden te verruimen ifv zoeken naar een universele inzetbaarheid, de disseminatie uit te werken, … Elke proeftuin mikt op minstens 5 bedrijven in deze experten groepen die interesse hebben in de te ontwikkelen technologie of haar toepassingen.

De zes proeftuinen:

  1. Ontwikkeling van polyvalente intelligente werkposten in de textielsortering en geautomatiseerde verpakking afvoerstroom
  2. Collaboratieve robot
  3. Cognitieve arbeidsondersteuning op de werkpost tijdens assemblageprocessen
  4. Realisatie van een polyvalente overhevelingstool in functie van de preproductie en magazijnverwerking
  5. Cameraherkenning - Aanmaak van flexibele opstellingen
  6. Automatische intelligente (zelflerende) stapelhulp

 

 

 

Bron: http://www.pomwvl.be/tti
Datum bronvermelding: 12/03/2019
  • Bron: http://pomwvl.be/sites/default/files/uploads/pom_west-vlaanderen/img/TTI%20-%20Flyer.pdf