Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Voedselomgevingen in kaart en beeld: twee case studies in Gent en Sint-Truiden

Oorspronkelijke titel: Voedselomgevingen in kaart en beeld
Bron: vlaanderen.be
25-10-2021
Publicatiejaar: 2021 Aantal pagina's: 278

We leven momenteel in omgevingen waar bijna overal smaakvol en goedkoop voedsel aanwezig is, waardoor we continu verleid worden tot het consumeren van (vaak calorierijk) eten en drinken. Werken aan voedselomgevingen die de keuze voor een gezond én milieuverantwoord voedingspatroon bevorderen, maakt dan ook een essentieel onderdeel uit van een coherent voedingsbeleid. Het is daarom belangrijk inzicht te krijgen in wat de voedselomgeving is (hoe ziet die eruit), hoe de voedselomgeving het consumpt…

Bron: https://omgeving.vlaanderen.be/voedselomgevingen - 25-10-2021
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Termen(10)
Volksgezondheid
Buurtonderzoek
Impact van sociale omgevingsfactoren
Voedingconsumptie
Auteur, Redactie(3)
VIGEZ (Vlaams Instituut Gezond Leven) vzw | Brussel
Atelier Romain bvba | Gent
Let us bv | Destelbergen
In opdracht van(1)