Organisatie - Overheidsdienst
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Streekhuis Westhoek

Streekhuis Westhoek

Labels
Vanuit het Esenkasteel werken de provinciale medewerkers samen met de lokale partners aan de ontwikkeling van de Westhoek. Partners zijn hier Westtoer, Westhoekoverleg, de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en het Regionaal Sociaal-Economisch Overlegcomité (RESOC). Er worden projecten en initiatieven opgezet rond allerlei thema's: mobiliteit, water…

Vanuit het Esenkasteel werken de provinciale medewerkers samen met de lokale partners aan de ontwikkeling van de Westhoek. Partners zijn hier Westtoer, Westhoekoverleg, de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en het Regionaal Sociaal-Economisch Overlegcomité (RESOC).

Er worden projecten en initiatieven opgezet rond allerlei thema's: mobiliteit, water en landbouw, leefbaarheid van dorpen, de specifieke rol van steden, de herdenking van WO I, energie en wonen, biodiversiteit, ontspanning, recreatie, tewerkstelling, landschap... Heel vaak wordt er ook samengewerkt over de grens, met partners in Noord-Frankrijk.

Lokale besturen en organisaties kunnen in het streekhuis terecht voor vragen rond deze thema’s, bovengemeentelijke dossiers en specifieke begeleiding (vb. Oproep en Selectie WinVorm, dossiers LEADER).