Projectinfo / Project
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Bioboost

Bioboost

Labels
Taal Nederlands
Dit project heeft als doel om een biobased ontwikkeling van de tuinbouw in Europa te stimuleren. In het BioBoost project werken triple-helix partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen om de ontwikkeling van een biobased economie in de tuinbouw te stimuleren. BioBoost gaat uit van de noodzaak van een milieuvriendelijk en her…
Dit project heeft als doel om een biobased ontwikkeling van de tuinbouw in Europa te stimuleren. In het BioBoost project werken triple-helix partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk samen om de ontwikkeling van een biobased economie in de tuinbouw te stimuleren.

BioBoost gaat uit van de noodzaak van een milieuvriendelijk en hernieuwbare glastuinbouw economie door plantaardige hulpbronnen op een meer duurzame, efficiënte en geïntegreerde manier te benutten. Hoewel de tuinbouw veel maatschappelijke voordelen biedt, wordt de noodzaak van een overgang naar een biobased economie tot nu toe grotendeels over het hoofd gezien.

Er is veel potentieel voor een biobased ontwikkeling in de tuinbouw, maar de ontwikkeling, het testen en gebruiken van groene innovaties is relatief beperkt. Dit is veelal het gevolg van suboptimale samenwerking tussen onderzoekers, het MKB, moeizame financiering en het ontbreken van interdisciplinair werken en effectieve ondersteunende strategieën.