Kennistool - Datatool
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
sitesforbiomass.eu : cartografische tool voor lokale biomassasector in grensoverschrijdende gebieden

sitesforbiomass.eu : cartografische tool voor lokale biomassasector in grensoverschrijdende gebieden

Labels
Bron: inagro.be
01/01/2018
Met deze tool wordt de ontwikkeling van lokale biomassasectoren aangemoedigd (vergisting, ecologisch bouwen …). De tool is gebruiksvriendelijk en tweetalig opgemaakt. Onderstaande informatie kan je raadplegen: openbare gegevens (locatie, aan- of afwezigheid van vervuiling, biodiversiteit …); input van gebruikers die plantaardige biomassa willen a…
Met deze tool wordt de ontwikkeling van lokale biomassasectoren aangemoedigd (vergisting, ecologisch bouwen …). De tool is gebruiksvriendelijk en tweetalig opgemaakt. Onderstaande informatie kan je raadplegen:
  • openbare gegevens (locatie, aan- of afwezigheid van vervuiling, biodiversiteit …);
  • input van gebruikers die plantaardige biomassa willen afnemen en aankopen;
  • informatie van de beheerders van verlaten terreinen die de sites willen ontwikkelen.

Om de cartografische tool te voeden, lanceert het team van New-C-Land een oproep naar eigenaars/beheerders van potentiële sites (landbouwers, steden en gemeenten, bedrijven). Ook als je als landbouwer biomassa verbruikt voor bijvoorbeeld de productie van warmte word je uitgenodigd om deze info aan te vullen in de tool. Zo krijgen we een beter beeld van het biomassapotentieel in de regio België-Frankrijk. Je kan zelf kiezen of de informatie publiek beschikbaar is of enkel toegankelijk is voor leden van het New-C-Land-consortium.

Bron: https://www.inagro.be/Artikel/guid/6705?utm_campaign=2020-07-10_381&utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail
Datum bronvermelding: 10/07/2020