Artikel - Persartikel

Hoe de verschillende overheden de transitie naar gezonde en duurzame voedselomgevingen beter kunnen ondersteunen

Bron: standaard.be
21-04-2020
Publicatiedatum: 15-05-2025

Ondanks campagnes rond voedselgeletterdheid blijven we te veel suiker, vet en dierlijke producten consumeren. Deze voedingspatronen zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook voor het klimaat. Volgens onderzoeker Michiel De Bauw ontbreekt een doortastend beleid rond de voedselomgeving — zoals regelgeving op reclame, prijsbeleid en het aanbod in winkels — waardoor gedragsverandering uitblijft. De voedingsindustrie blijft grotendeels ongereguleerd en vertrouwt op zelfregulering, wat …

Bron: https://www.sciensano.be/nl/pershoek/hoe-de-verschillende-overheden-de-transitie-naar-gezonde-en-duurzame-voedselomgevingen-beter-kunnen - 15-05-2025
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen