KennisWest

Woonmaatschappij Ijzer en Zee: omgevingsanalyse januari 2014
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Publicatie

Woonmaatschappij Ijzer en Zee: omgevingsanalyse januari 2014

Jaar uitgave 2014
Labels
Aantal pagina's 62
Taal Nederlands
Deze omgevingsanalyse werd opgesteld op vraag van Woonmaatschappij Ijzer en Zee. Deze analyse bestaat uit 5 grote delen. Het eerste deel is een demografisch gedeelte, waar de kenmerken van de inwoners en de huishoudens bekeken worden. In dit deel wordt ook de aandacht gevestigd op een aantal doelgroepen (jongeren, ouderen en niet-B…

Deze omgevingsanalyse werd opgesteld op vraag van Woonmaatschappij Ijzer en Zee. Deze analyse bestaat uit 5 grote delen.

Het eerste deel is een demografisch gedeelte, waar de kenmerken van de inwoners en de huishoudens bekeken worden. In dit deel wordt ook de aandacht gevestigd op een aantal doelgroepen (jongeren, ouderen en niet-Belgen).

Het tweede deel omvat kenmerken over de huisvesting. Hier worden een aantal kenmerken over de woongelegenheden bekeken, alsook de sociale huisvesting.

Het derde deel behelst het economisch profiel. Dit omvat informatie over de arbeidsmarkt alsook informatie omtrent de werkzoekenden.

Een vierde deel gaat dieper in op een aantal kansarmoede-indicatoren.

In een vijfde deel wordt, bij wijze van samenvatting, het profiel van de regio opgemaakt.

De tabellen bevatten gegevens voor alle gemeenten van het werkingsgebied. In de bespreking beperken we ons tot een beschrijving van de kustgemeenten (De panne, Koksijde,Middelkerke en Nieuwpoort), de hinterlandgemeenten (Alveringem, Diksmuide, Lo-Reninge, Koekelare, Kortemark, Houthulst en Veurne) en het werkingsgebied in zijn totaliteit.