Publicatie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
The economics of tourism destinations (1)

The economics of tourism destinations (1)

Oorspronkelijke titel The economics of tourism destinations
Jaar uitgave 2011
Labels
Aantal pagina's xxi, 327
Uitgever Elsevier
In dit boek komen alle  economische aspecten aan de orde: het meten van  de toeristische sector, de toeristische vraag, het toeristisch aanbod in zijn vele aspecten,  prijsbepaling en taksen, competitie tussen toeristische bestemmingen, methodes om de toeristische vraag te voorspellen, methodes om het economisch impact van het …
In dit boek komen alle  economische aspecten aan de orde: het meten van  de toeristische sector, de toeristische vraag, het toeristisch aanbod in zijn vele aspecten,  prijsbepaling en taksen, competitie tussen toeristische bestemmingen, methodes om de toeristische vraag te voorspellen, methodes om het economisch impact van het toerisme te meten en tenslotte een lijvig hoofdstuk gewijd aan de micro en macro economische evaluatie van toeristische projecten. Elk van de hoofdstukken is voorzien van praktische toepassingen wereldwijd.
De tweede editie wijkt af van de eerste in menig opzicht. Vooreerst zijn de toepassingen universeel. Ten tweede zijn de data volledig bijgewerkt.  De meeste hoofdstukken zijn voorzien van een of meer belangrijke topics zoals: monitoring  van mogelijke markten voor bestemmingen, Computable General  Equilibrium models, toerisme en taksen , de impact van de financiële crisis, Tourism Satellite Accounts, enz.