Publicatie - Tijdschrift
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Ferm! 2019

Ferm! 2019

Oorspronkelijke titel Durven springen
Is editie van Ferm!
Jaar uitgave 2019
Issue 2019
Labels
Aantal pagina's 9
Hoogtepunten uit de nieuwe editie van "FERM!" Bodemanalyses helpen landbouwers al een heel eind op weg, maar er is meer dan de nutriëntenstatus alleen. Adviseurs gaan op pad met de BodemIDee om de chemische, fysische en biologische eigenschappen van je bodem in kaart te brengen. Zeker nog tot eind september 2019 kan je gratis advies inwinnen. Je …
Hoogtepunten uit de nieuwe editie van "FERM!"
Bodemanalyses helpen landbouwers al een heel eind op weg, maar er is meer dan de nutriëntenstatus alleen. Adviseurs gaan op pad met de BodemIDee om de chemische, fysische en biologische eigenschappen van je bodem in kaart te brengen. Zeker nog tot eind september 2019 kan je gratis advies inwinnen. Je leest er alles over op pagina 3!
 
Aan de slag met de Routeplanner melkvee! In 2018 ontwikkelden Inagro, Boerenbond, ILVO en Hooibeekhoeve die tool om toekomstgerichte vragen van melkveehouders te beantwoorden. Routeplanner melkvee geeft je een zicht op de operationele, tactische en strategische keuzes die voor (de melkveetak op) jouw bedrijf leiden tot de beste economische bedrijfsprestaties. Heb je interesse om de tool te gebruiken? Lees meer op pagina 6 van "FERM!".
 
In het artikel "Bespaar op de energiekosten op je bedrijf" op pagina 9 krijg je heel wat interessante 'energieke' tips in acht wist-je-dat'jes. Wist je bijvoorbeeld dat je best eerst zoveel mogelijk inzet op energiebesparing voor je aan energieproductie begint? En dat veel landbouwers meer dan 10% kunnen besparen door de elektriciteitstarieven na te kijken en eventueel van leverancier te veranderen?
 
En wie ontspanning zoekt op het platteland, vindt op pagina's 14 en 16 een mooie inspiratiebron! "Aan de Vleterbeke" inspireert je bijvoorbeeld over kindvriendelijk hoevetoerisme. Wil je sportief het platteland verkennen? Dan kan deze zomer misschien één van de (bier)fietsroutes tussen de wijnbouw en hoppeteelt uitproberen in het Heuvelland. Je leest er alles over in "FERM!".
Bron: leden.inagro.be
Datum bronvermelding: 21/08/2019