Ontwikkeling - Project

SUMARiS

NL - EN

Het lnterreg-project SUMARiS ging van start op 1 juli 2017 en loopt voor een periode van drie jaar. Het project heeft als doelstelling de nodige kennis te verzamelen voor de implementatie van een grensoverschrijdende, soort-specifieke beheerstrategie voor roggenvisserij in de Noordzee en het oostelijk deel van het Engels Kanaal (7.d). 

Bron: Rederscentrale, 2019 januari p. 14 - 13-02-2019

Binnen het Europese project SUMARIS zal ILVO gegevens verzamelen over aantallen, biomassa en overleving van de belangrijkste roggensoorten in de Noordzee en het Engels Kanaal. Dat is nodig omdat in het huidige beheersysteem géén onderscheid gemaakt wordt tussen de soorten. De verzamelde gegevens moeten toelaten om de bestanden efficiënter te gaan beheren en om de aanlandplicht correct toe te passen.

Bron: Nieuwsgolf december 2017 ILVO - 13-02-2019

Binnen het project SUMARIS zullen de projectpartners de biologie van, de economie van en visserij op de aanwezige soorten roggen bestuderen. Dit project zou het eerste zijn waar een volledige database opgebouwd wordt die alle beschikbare gegevens verzamelt van eerdere campagnes en projecten Vanuit deze verzameling zullen experimentele visserijcampagnes worden opgezet om de gegevens over de roggen in het gebied te vervolledigen, inclusief hun overlevingspercentage. Uiteindelijk doel is om een too

Bron: http://www.projectendatabank.be/nl/projecten/sumaris-sustainable-management-of-rays-and-skates-1251/ - 13-02-2019