Projectinfo / Infrastructuurproject
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
De Vloei Ieper

De Vloei Ieper

Labels
Bron: devloei.be
25/01/2021
In 2005 kwam er 10ha bouwgrond vrij in Ieper, voorbestemd om te veranderen in een traditionele verkaveling. Maar daar staken Stad Ieper, de West-Vlaamse Intercommunale, Ons Onderdak en Imfiro een stokje voor. De vier partners besloten om het over een duurzame boeg te gooien en een eigen eco-wijk te ontwikkelen. De Vloei houdt rekening met verschil…

In 2005 kwam er 10ha bouwgrond vrij in Ieper, voorbestemd om te veranderen in een traditionele verkaveling. Maar daar staken Stad Ieper, de West-Vlaamse Intercommunale, Ons Onderdak en Imfiro een stokje voor. De vier partners besloten om het over een duurzame boeg te gooien en een eigen eco-wijk te ontwikkelen.

De Vloei houdt rekening met verschillende aspecten van duurzaamheid: sociale, economische, ecologische en procesmatige. Het grondplan van de wijk is groen en open, met passieve en laagenergiewoningen, private en gedeelde tuinen, streekeigen planten en diverse ontmoetingsruimtes.

Er wordt een mix gemaakt van 250 verschillende woningen, zowel huizen als appartementen, zowel om te huren als om te kopen. De wijk wordt autoluw, met parkeerhavens per woonblok en smalle erfwegen die kunnen ingericht worden als speel- en leefstraten.

De waterhuishouding van de nieuwe wijk is alvast klaar voor de toekomst: een groenblauwe slinger van grachten, buffervijvers en wadi’s kunnen al het regenwater lokaal bergen. 

Bron: https://do.vlaanderen.be/de-vloei-ieper
Datum bronvermelding: 25/01/2021