Projectinfo / Project
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Bioprotect

Bioprotect

Labels
Taal Nederlands
Doel van dit project is het verhogen van het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen voor de beheersing van ziekten. Momenteel worden deze nog maar weinig gebruikt omdat de werking ervan in het veld vaak tegenvalt ondanks hun goede werking in het labo. Ook staat de kennisopbouw rond biologische bestrijding van ziekten binnen bedrijven no…

Doel van dit project is het verhogen van het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen voor de beheersing van ziekten. Momenteel worden deze nog maar weinig gebruikt omdat de werking ervan in het veld vaak tegenvalt ondanks hun goede werking in het labo. Ook staat de kennisopbouw rond biologische bestrijding van ziekten binnen bedrijven nog in haar kinderschoenen en is het onderzoek niet ver gevorderd.

De verhoging van de doeltreffendheid van reeds erkende biofungiciden staat dan ook centraal in dit project. Enerzijds doorte zoeken naar optimale toepassingsomstandigheden en anderzijds door de efficiëntie ervan aan land- en tuinbouwers te demonstreren en een opleiding te voorzien.