Organisatie - Beroepsfederatie of ledenorganisatie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
VOKA Vlaanderen vzw | Brussel

VOKA Vlaanderen vzw | Brussel

Labels
Bron: voka.be
01/01/2018
Voka is een letterwoord dat staat voor Vlaams netwerk voor Ondernemingen en Kamers van koophandel in Alle sectoren. Voka is het grootste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en vertegenwoordigt de belangen van ondernemingen tot op het hoogste niveau. Daarbij vertegenwoordigen ze meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de …

Voka is een letterwoord dat staat voor Vlaams netwerk voor Ondernemingen en Kamers van koophandel in Alle sectoren.

Voka is het grootste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en vertegenwoordigt de belangen van ondernemingen tot op het hoogste niveau. Daarbij vertegenwoordigen ze meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid, 70% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen en 80% van de export. Sinds 2008 werkt Voka nauw samen met 29 sectororganisaties, wat het werkgeverslandschap nog verder versterkt.

Vandaag de dag bestaat Voka als alliantie uit zeven entiteiten: Voka - Vlaams Economisch Verbond (VEV) en de zes Voka - Kamers van Koophandel. Voka - VEV legt zich vooral toe op standpuntbepaling, belangenbehartiging en projectwerking op Vlaams niveau, terwijl de Voka - Kamers vooral sterk staan in regionale belangenbehartiging, netwerking en een sterke dienstverlening aan bedrijven. Voor de Vlaamse ondernemingen in Brussel is er bovendien Voka Metropolitan.

Bron: https://www.voka.be/voka
Datum bronvermelding: 01/01/2018