KennisWest

Ecoom (Expertisecentrum O&O monitoring) | Leuven
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Organisatie

Ecoom (Expertisecentrum O&O monitoring) | Leuven

Labels
Het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM) is een interuniversitair consortium met deelname van alle Vlaamse universiteiten (KU Leuven, UGent, VUB, UA en UHasselt). ECOOM heeft als opdracht een consistent systeem van O&O- en innovatie-indicatoren te ontwikkelen voor de Vlaamse overheid. Dit ind…

Het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring van de Vlaamse Gemeenschap (ECOOM) is een interuniversitair consortium met deelname van alle Vlaamse universiteiten (KU Leuven, UGent, VUB, UA en UHasselt). ECOOM heeft als opdracht een consistent systeem van O&O- en innovatie-indicatoren te ontwikkelen voor de Vlaamse overheid. Dit indicatorensysteem moet de Vlaamse overheid steunen om de inspanningen op vlak van innovatie en O&O in Vlaanderen in kaart te brengen.

Deze activiteit van ECOOM ondersteunt de ambitie van de Vlaamse regering om de bestaande positie van Vlaanderen als innovatieve regio in Europa te consolideren en verder uit te bouwen. Om de uitdaging van de ontwikkeling van dergelijk indicatorensysteem te realiseren, werkt ECOOM nauw samen met alle relevante actoren in het Vlaamse O&O-landschap: universiteiten, onderzoeksinstellingen en de industrie. ECOOM werkt ook nauw samen met de bestaande beleidsinstellingen op dit vlak: het Instituut voor de aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen (IWT) en het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI).

Bron: ecoom.be