Bericht
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
PDPO-project ‘Houtig erfgoed’ gaat van start

PDPO-project ‘Houtig erfgoed’ gaat van start

Publicatiedatum 25-01-2021
Labels
Het Regionaal Landschap Houtland vzw en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddiensten Raakvlak en Polderrand werkten samen een projectvoorstel uit in het kader van de PDPO Omgevingskwaliteit.  De belangrijkste doelstelling van het project is het actief betrekken van burgers bij het inventariseren en opmaken van beheerplannen van houtig erfgoed. …

Het Regionaal Landschap Houtland vzw en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddiensten Raakvlak en Polderrand werkten samen een projectvoorstel uit in het kader van de PDPO Omgevingskwaliteit. 

De belangrijkste doelstelling van het project is het actief betrekken van burgers bij het inventariseren en opmaken van beheerplannen van houtig erfgoed. Met houtig erfgoed bedoelen we het geheel van bomen, struiken, hagen,… met culturele waarde. Denk aan welkomstbomen, gevlochten hagen, grensbomen, koortsbomen of voodoobomen.

Het project zal in de komende twee en een half jaar in tien gemeenten van het Houtland/Brugs Ommeland, m.n. Beernem, Damme, Jabbeke, Ichtegem, Gistel, Oudenburg, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Knokke-Heist, een vrijwilligerswerking rond de inventarisatie van houtig erfgoed opstarten. Het is begroot op 229 000 euro, waarvan 65% PDPO-subsidies.

Bron: Nieuwsbrief Streekhuis Noord-West-Vlaanderen 25/01/2021
Datum bronvermelding: 28/01/2021