Artikel - Persartikel
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
West-Vlaamse quinoa uit Gijverinkhove in de winkelrekken van Colruyt en Carrefour: “Waarom zou je importeren, als het ook lokaal geteeld kan worden?”

West-Vlaamse quinoa uit Gijverinkhove in de winkelrekken van Colruyt en Carrefour: “Waarom zou je importeren, als het ook lokaal geteeld kan worden?”

Oorspronkelijke titel Leen en Hans telen Belgische quinoa: “Waarom zou je importeren, als het ook lokaal geteeld kan worden?”
Publicatiedatum 20-09-2021
Labels
Is artikel van kennistools Boerenbond.be
Bron: boerenbond.be
23/06/2020
Als je vandaag bij de Colruyt-supermarkt Belgische quinoa van Boni koopt, weet je zeker dat die geteeld is bij Hans en Leen Gheldof in het West-Vlaamse Gijverinkhove. In 2015 zette dit ondernemende koppel voor het eerst 5 ha quinoa. Intussen oogsten ze een veelvoud van dit van oorsprong Latijns-Amerikaanse gewas. Zes jaar geleden waren ze echte qu…

Als je vandaag bij de Colruyt-supermarkt Belgische quinoa van Boni koopt, weet je zeker dat die geteeld is bij Hans en Leen Gheldof in het West-Vlaamse Gijverinkhove. In 2015 zette dit ondernemende koppel voor het eerst 5 ha quinoa. Intussen oogsten ze een veelvoud van dit van oorsprong Latijns-Amerikaanse gewas. Zes jaar geleden waren ze echte quinoapioniers hier in België, en dat vonden ze helemaal oké. “Waarom zou je eten van de andere kant van de wereld laten komen, als het ook lokaal geteeld kan worden?”

Bron: https://www.boerenbond.be/kenniscentrum/boer-in-de-kijker/%E2%80%9Cwaarom-zou-je-importeren-als-het-ook-lokaal-geteeld-kan-worden%E2%80%9D
Datum bronvermelding: 11/10/2021