Artikel - Persartikel

UGent VEG-i-TEC in Kortrijk optimaliseert water, energie en frietkwaliteit voor voedingsbedrijven

Oorspronkelijke titel: UGent VEG-i-TEC - “Water- en energiebesparingen koppelen aan procesverbeteringen”
Bron: voka.be
30-05-2025
Publicatiedatum: 30-05-2025

VEG-i-TEC, de proeftuin van UGent Campus Kortrijk, biedt voedingsbedrijven een unieke testomgeving om duurzaamheidsdoelen te combineren met procesoptimalisatie. In samenwerking met partners als Flanders’ FOOD en Howest test VEG-i-TEC innovaties zoals hergebruik van alternatieve waterbronnen, energiereductie en sensor-gestuurde kwaliteitscontrole. Ook telers profiteren mee, met experimenten op nieuwe aardappelvariëteiten voor frietproductie. De infrastructuur ondersteunt kmo’s en hoeveproducenten…

Bron: Ondernemers, 2025, 11 (30 mei), pg. 25 - 20-06-2025
Online raadpleegbaar
Enkel gratis raadpleegbaar na registratie