Artikel - Persartikel

PulseBake: Peulvruchten en afgeleiden als beloftevolle ingrediënten in de graan- en bakkerijsector

Publicatiedatum: 29-06-2023

Peulvruchten bieden heel wat potentieel bij de ontwikkeling van bakkerijproducten met een gebalanceerd nutritioneel profiel en duurzaam karakter. Bovendien kunnen ze gebruikt worden als een plantaardig alternatief voor melk en ei. In het project Pulsebake onderzoeken we welke barrières er bestaan voor het gebruik van peulvruchten in de graan- en bakkerijsector, en hoe die kunnen worden weggenomen.

Bron: https://onderzoek.hogent.be/projecten/pulsebake-peulvruchten-en-afgeleiden-als-beloftevolle-ingredienten-in-de-graan-en-bakkerijsector/ - 03-07-2023
Termen(6)
Sojateelt
Voedingconsumptie
Bakkerijen
Duurzame innovatie
Innovatieve projecten
Organisaties(3)
Auteur(1)
Melissa Camerlinck