Artikel - Persartikel
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Provincie stelt ‘Masterplan Fiets in de Westhoek’ voor

Provincie stelt ‘Masterplan Fiets in de Westhoek’ voor

Publicatiedatum 06-07-2021
Labels
Het studiegebied omvat de 15 gemeenten van de vervoerregio Westhoek en Koksijde en Nieuwpoort uit de vervoerregio Oostende. Het masterplan wil het functioneel fietsnetwerk in de regio optimaliseren en actualiseren. De Provincie West-Vlaanderen maakte het masterplan op samen met de betrokken gemeentebesturen, Vlaamse partners AWV en Departement Mob…

Het studiegebied omvat de 15 gemeenten van de vervoerregio Westhoek en Koksijde en Nieuwpoort uit de vervoerregio Oostende. Het masterplan wil het functioneel fietsnetwerk in de regio optimaliseren en actualiseren.

De Provincie West-Vlaanderen maakte het masterplan op samen met de betrokken gemeentebesturen, Vlaamse partners AWV en Departement Mobiliteit en Openbare Werken en bevroeg ook stakeholders zoals de Fietsersbond, politiezones en landbouworganisaties. Het plan wordt in het najaar na aftoetsing met de diensten van de Vlaamse fietsmanager ter goedkeuring voorgelegd aan de twee betrokken vervoerregio’s (voor het BFF-netwerk) en de Vlaamse minister voor Mobiliteit (voor de fietssnelwegen). Een breed draagvlak is dan ook onontbeerlijk om op het terrein zaken te kunnen realiseren.

De doorlooptijd van een project bedraagt 4 tot 5 jaar, vanaf de initiële beslissing om een fietspadendossier op te starten tot de ingebruikname van de nieuwe infrastructuur.

Bron: https://www.west-vlaanderen.be/artikel/provincie-stelt-masterplan-fiets-de-westhoek-voor
Datum bronvermelding: 13/07/2021