KennisWest

Nieuwe wandelroute van 1.000 kilometer voor vrede
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Artikel - Vakartikel

Nieuwe wandelroute van 1.000 kilometer voor vrede

Publicatiedatum 14/06/2019
Labels
Taal Nederlands
De Western Front Way is een nieuwe wandelroute van 1.000 kilometer die de frontlijn volgt en vrede als thema heeft. De route start in Nieuwpoort, gaat vandaar naar Diksmuide om dan via Ieper Frankrijk binnen te gaan en loopt tot tegen de Zwitserse grens. Het traject loopt door 201steden en gemeenten. In de Westhoek neemt Westtoer het plaatsen van …

De Western Front Way is een nieuwe wandelroute van 1.000 kilometer die de frontlijn volgt en vrede als thema heeft. De route start in Nieuwpoort, gaat vandaar naar Diksmuide om dan via Ieper Frankrijk binnen te gaan en loopt tot tegen de Zwitserse grens.

Het traject loopt door 201steden en gemeenten. In de Westhoek neemt Westtoer het plaatsen van de bewegwijzering voor zijn rekening. De eerste 190 kilometer van de route is gratis te downloaden via www.thewesternfrontway.com. In Frankrijk zal de route niet volledig met borden bewegwijzerd zijn, maar via het kaartje op de website zullen wandelaars hun weg vinden. Tegen 11 november moeten alle bewegwijzeringsborden in Vlaanderen er staan. De volledige route zal tegen eind dit jaar online staan.

Bron: Krant van West-Vlaanderen/Het Wekelijks Nieuws Westhoek - 14 Jun. 2019 Pagina 34 (Annie Callewaert)