Artikel - Vakartikel

10 paradigmaverschuivingen voor voedingsbedrijven in transitie naar Industrie 4.0

Oorspronkelijke titel: Voedingsindustrie in transitie: tien paradigmaverschuivingen voor voedingsbedrijven in Industrie 4.0
Bron: flandersfood.com
01-01-2018
Publicatiedatum: 22-05-2025

Flanders’ FOOD, VLAIO, Universiteit Antwerpen en Delaware onderzochten waarom Industrie 4.0-investeringen in de voedingsindustrie vaak tegenvallende resultaten opleveren. Uit dit onderzoeksproject kwamen tien noodzakelijke paradigmaverschuivingen naar voren, die bedrijven helpen om meerwaarde te halen uit technologieën zoals AI en IoT. Deze verschuivingen betreffen zowel interne processen (zoals virtualisatie, duurzaamheid en wendbaarheid) als marktaanpak (zoals personalisatie en servitisatie). …

Bron: https://www.flandersfood.com/nl/artikel/2025/voedingsindustrie-transitie-tien-paradigmaverschuivingen-voor-voedingsbedrijven - 22-05-2025
Online raadpleegbaar