Publicatie - Tijdschrift
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
West-Vlaanderen Werkt, 2020, 2: Escape games & digital arts in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen Werkt, 2020, 2: Escape games & digital arts in West-Vlaanderen

Oorspronkelijke titel Escape games & digital arts in West-Vlaanderen
Is editie van West-Vlaanderen Werkt
Jaar uitgave 2020
Issue 2
Labels
Aantal pagina's 56
“West-Vlaanderen is de Belgische bakermat van escape rooms. Nergens in België zijn er meer escape rooms per inwoner dan in West-Vlaanderen, namelijk één per 25.442 inwoners. De stedelijke centra Brugge, Kortrijk, Oostende en Ieper tellen de grootste concentratie aan vestigingen. Meer over deze heterogene groep van ondernemers en hoe ze inzetten op…

“West-Vlaanderen is de Belgische bakermat van escape rooms. Nergens in België zijn er meer escape rooms per inwoner dan in West-Vlaanderen, namelijk één per 25.442 inwoners. De stedelijke centra Brugge, Kortrijk, Oostende en Ieper tellen de grootste concentratie aan vestigingen. Meer over deze heterogene groep van ondernemers en hoe ze inzetten op nieuwe 'coronaproof' technologieën lees je nu in nummer 2-2020 van West-Vlaanderen Werkt.

De prille maar veelbelovende sector digital arts verruimde de jongste jaren de West-Vlaamse economie. Digital arts bundelt creatieve digitale beeldtoepassingen zoals het ontwerpen van games, gamification en driedimensionale visualisaties. In de nieuwste editie van West-Vlaanderen Werkt komen een aantal West-Vlaamse ondernemingen uit deze niche aan bod, alsook de boomende opleidingen van Howest en VIVES in deze branche.