Publicatie - Tijdschrift
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
West-Vlaanderen Werkt, 2019, 3: Kusttoerisme loopt op wieltjes

West-Vlaanderen Werkt, 2019, 3: Kusttoerisme loopt op wieltjes

Oorspronkelijke titel Kusttoerisme loopt op wieltjes
Is editie van West-Vlaanderen Werkt
Jaar uitgave 2019
Issue 3
Labels
Aantal pagina's 56
Kusttoerisme loopt op wieltjes Een ritje met een gocart (billenkar) op en rond de zeedijk is voor jong en oud een vast ingrediënt van een geslaagde vakantie of een daguitstap aan zee. Deze traditie is ruim 70 jaar oud. Toch is de economische sector van de gocartverhuring nooit eerder in kaart gebracht. Hoeveel vestigingen zijn er vandaag nog? Wie …

Kusttoerisme loopt op wieltjes

Een ritje met een gocart (billenkar) op en rond de zeedijk is voor jong en oud een vast ingrediënt van een geslaagde vakantie of een daguitstap aan zee.

Deze traditie is ruim 70 jaar oud. Toch is de economische sector van de gocartverhuring nooit eerder in kaart gebracht. Hoeveel vestigingen zijn er vandaag nog? Wie zijn die uitbaters? Wat zijn de typische kenmerken van deze bedrijven? Waar kopen ze hun kustrijwielen? Hoeveel jobstudenten zetten ze tijdens de zomer in?

West-Vlaanderen Werkt brengt deze pittoreske branche voor het eerst in beeld.

Ons themakatern over Kusttoerisme biedt ook aandacht aan het fenomeen van de kusthotels. Die zitten na een halve eeuw van afbouw en teloorgang, sinds enkele jaren terug in de lift. Zij investeren fors in renovatie, restyling en uitbreiding.