KennisWest

Voeding en dranken in West-Vlaanderen
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Publicatie

Voeding en dranken in West-Vlaanderen

Jaar uitgave 2015
Labels
Aantal pagina's 104
Taal Nederlands
Met een toegevoegde waarde van ongeveer 1,2 miljard euro (cijfers 2012), een rechtstreekse tewerkstelling van ongeveer 16.000 werknemers (of zo’n 27,4% van het aantal loontrekkenden in de totale Vlaamse voedingsindustrie) is de voedingsindustrie uitgegroeid tot de grootste industriële cluster in West-Vlaanderen. In de provincie waren ei…

Met een toegevoegde waarde van ongeveer 1,2 miljard euro (cijfers 2012), een rechtstreekse tewerkstelling van ongeveer 16.000 werknemers (of zo’n 27,4% van het aantal loontrekkenden in de totale Vlaamse voedingsindustrie) is de voedingsindustrie uitgegroeid tot de grootste industriële cluster in West-Vlaanderen. In de provincie waren eind 2013 meer dan 1.400 bedrijven, van kmo’s tot grote multinationals, actief in de voedingssector. 24,1% van alle industriële vacatures die de VDAB in 2013 ontving, was bestemd voor de voedingssector. Met 27,6% van alle beschikbare vacatures uit de Vlaamse voedingssector scoort West-Vlaanderen heel goed.

 
In deze studie maakte de afdeling Data, Studie & Advies van de POM West-Vlaanderen een verkennende analyse van de omvang van de West-Vlaamse voedingssector en wordt deze sector binnen Vlaanderen gesitueerd. Deze analyse kadert in de ondersteuning van de werking van de Fabriek voor de Toekomst Voeding.