Publicatie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Vlaamse begrotingsmiddelen voor O&O

Vlaamse begrotingsmiddelen voor O&O

Is editie van SERV Advies
Jaar uitgave 2016
Labels
Aantal pagina's 18
Bron:
01/01/2018
Aan het huidige tempo haalt de Vlaamse Regering de doelstelling niet om de overheid tegen 2020 1% van het Vlaamse BBP in onderzoek en ontwikkeling (O&O) te laten investeren. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Om hier toch in te slagen, zal bovenop het huidige voorziene groeipad aan middelen voor …

Aan het huidige tempo haalt de Vlaamse Regering de doelstelling niet om de overheid tegen 2020 1% van het Vlaamse BBP in onderzoek en ontwikkeling (O&O) te laten investeren. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Om hier toch in te slagen, zal bovenop het huidige voorziene groeipad aan middelen voor economie en innovatie, minstens 389 miljoen euro extra nodig zijn. De sociale partners adviseren de regering dit bedrag over de komende vier jaar te spreiden, gezien de omvang ervan.

Karel Van Eetvelt, voorzitter SERV: “De Vlaamse sociale partners beklemtonen het belang om het streefdoel van 1% publieke O&O-financiering in Vlaanderen te behalen. Dat is broodnodig willen we innovatief en competitief blijven meetellen in Europees verband. De SERV zal vanaf nu de begrotingsmiddelen voor innovatie en O&O permanent opvolgen om de vinger aan de pols te houden en gerichte beleidsadviezen te kunnen geven.”