KennisWest

Textiel en kunststoffen in West-Vlaanderen
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Publicatie

Textiel en kunststoffen in West-Vlaanderen

Jaar uitgave 2014
Labels
Aantal pagina's 88
Taal Nederlands
Een verkennende analyse van de omvang van de West-Vlaamse textiel-, rubber- en kunststoffensector en een situering van deze sectoren binnen Vlaanderen. Laatste update: februari 2016.   De analyse kadert in de ondersteuning van de werking van de eerste fabriek ‘Innovatieve materialen’ en sluit ook aan bij de analyse over de West-Vl…
Een verkennende analyse van de omvang van de West-Vlaamse textiel-, rubber- en kunststoffensector en een situering van deze sectoren binnen Vlaanderen. Laatste update: februari 2016.
 
De analyse kadert in de ondersteuning van de werking van de eerste fabriek ‘Innovatieve materialen’ en sluit ook aan bij de analyse over de West-Vlaamse mechatronicasector, die de POM West-Vlaanderen in de zomer van 2012 afronden.
 
Het in kaart brengen van de omvang van de textiel- en rubber- en kunststofsector kan volgens twee methodes. De eerste methode - tevens de werkwijze in de eerste studie - is de top-down benadering. Aan de hand van de Nace-Belnomenclatuur 2008 wordt bepaald welke sectoren en subsectoren tot de textiel, rubber en kunststof behoren. De tweede studie werd afgewerkt waarbij de doelgroepbedrijven bottom-up geanalyseerd werden op basis van informatie van Centexbel en Federplast.