KennisWest

Recreatieve fietsers op het West-Vlaamse fietsnetwerk
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Recreatieve fietsers op het West-Vlaamse fietsnetwerk Bevat cijfers en/of statistieken

Jaar uitgave 2019
Labels
Aantal pagina's 38
Taal Nederlands
Uitgever Westtoer
Bron: westtoer.be
In het kader van het Interreg-project Eurocyclo en met financiering van de provincie West-Vlaanderen voerde Westtoer een onderzoek uit bij de recreatieve fietser op het West-Vlaamse fietsnetwerk in de periode april tot november 2018. De doelstellingen van dit onderzoek waren tweeledig: enerzijds het actualiseren van de parameters die gebruikt word…

In het kader van het Interreg-project Eurocyclo en met financiering van de provincie West-Vlaanderen voerde Westtoer een onderzoek uit bij de recreatieve fietser op het West-Vlaamse fietsnetwerk in de periode april tot november 2018. De doelstellingen van dit onderzoek waren tweeledig: enerzijds het actualiseren van de parameters die gebruikt worden om het volume van fietsers in te schatten en anderzijds een inzicht krijgen in het profiel,  het planproces,  de motivaties,  de tevredenheid en  het gedrag en bestedingen van de huidige recreatieve gebruikers van het fietsnetwerk.

Met 5,1 miljoen tevreden fietsers in 2018 wordt het netwerk nog steeds intensief gebruikt. 39% van deze mensen maakt ook effectief gebruik van het knooppuntensysteem. Met een besteding van 16€ per persoon zorgen deze fietstochten voor een economische return van 80 miljoen euro. Opvallende gebruikers zijn de fietsers met een elektrische fiets, goed voor een aandeel van 44%. Ze zijn gemiddeld ouder dan de andere fietsers. Het lijkt erop dat de opkomst van de elektrische fiets ervoor zorgt dat de recreatieve fietser zijn hobby langer zal kunnen uitoefenen.

Bron: westtoer.be