Publicatie - Studie, onderzoeksrapport, analyse

Monitor Voedselverlies 2020

Bron: voedselverlies.be
16-08-2023
Publicatiejaar: 2023 Editie: 2020 Aantal pagina's: 99

Door de hele agrovoedingsketen in Vlaanderen gaat  in 2020 884.000 ton voedsel per jaar verloren voor menselijke consumptie. Dat is 2% minder dan in 2015. Bij de nevenstromen, goed voor 2,17 miljoen ton, is de daling groter: -16%. 
Een kwart van het voedselverlies komt op rekening van huishoudens, waarvan het leeuwendeel niet gevaloriseerd wordt. Het voedselverlies dat thuis in de restafvalzak belandt, bedraagt 175.000 ton of 26 kg per inwoner. De meeste winst is te halen door meer in te zetten o…

Bron: https://www.voedselverlies.be/voedselverlies-in-vlaanderen/monitoring-vlaamse-cijfers#cijfers_2020 - 16-08-2023
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen
Is raadpleegbaar bij
Termen(4)
Voedselverlies
Huishoudelijk afval (restafval)
Cijfers en statistieken afval
Voedingsindustrie
Auteur, Redactie(8)
Ann Braekevelt
Kris Roels
Simon Storms
Tom Van Bogaert
Mart Vanhee