Projectinfo / Project
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Accelerate³

Accelerate³

Labels
De West-Vlaamse instellingen TUA West, Centexbel en KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en Brightlands Chemelot Campus uit Nederlands Limburg zijn een grensoverschrijdende samenwerking aangegaan op het gebied van 3D-printen van (biobased) materialen. Het project Accelerate³ voorziet de aankoop van 3D-printapparatuur bij Centexbel terwijl KU Leuven Cam…

De West-Vlaamse instellingen TUA West, Centexbel en KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en Brightlands Chemelot Campus uit Nederlands Limburg zijn een grensoverschrijdende samenwerking aangegaan op het gebied van 3D-printen van (biobased) materialen.

Het project Accelerate³ voorziet de aankoop van 3D-printapparatuur bij Centexbel terwijl KU Leuven Campus Kulak Kortrijk investeert in karakteriseringsapparatuur. De Nederlandse partner Brightlands Chemelot Campus zet in op de uitbouw van een grensoverschrijdend 3D print ecosysteem. De binnen het project aangekochte apparatuur en de opgebouwde kennis zal ter beschikking worden gesteld van kleine en middelgrote ondernemingen in beide regio’s.

Bron: https://www.tuawest.be/projecten/
Datum bronvermelding: 20/11/2019