Organisatie - Onderneming
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Henri Serruysziekenhuis av | Oostende

Henri Serruysziekenhuis av | Oostende

Labels
Het Henri Serruysziekenhuis is een OCMW-ziekenhuis in de Belgische stad Oostende. Het ziekenhuis behoorde destijds toe aan de Zwartzusters en heette toen Sint-Janshospitaal. In 1829 werd het een burgerlijk ziekenhuis, later genoemd naar de liberale burgemeesters Henri Serruys.  In 2007 en 2008 was er even sprake van een fusie tussen de Oostendse z…

Het Henri Serruysziekenhuis is een OCMW-ziekenhuis in de Belgische stad Oostende. Het ziekenhuis behoorde destijds toe aan de Zwartzusters en heette toen Sint-Janshospitaal. In 1829 werd het een burgerlijk ziekenhuis, later genoemd naar de liberale burgemeesters Henri Serruys. 

In 2007 en 2008 was er even sprake van een fusie tussen de Oostendse ziekenhuizen, want het Henri Serruysziekenhuis ging gesprekken aan met AZ Damiaan. Omdat men het niet eens raakte over het aantal bedden en men ook vreesde voor een sociaal bloedbad, sprongen de gesprekken af.

Daarop ging het Henri Serruysziekenhuis gesprekken aan met het Brugse AZ Sint-Jan, wat resulteerde in een fusie, ingegaan op 1 januari 2009 onder de naam AZ Sint-Jan Brugge-Oostende av. Het Henri Serruysziekenhuis, dat daarop een campus werd van dit fusieziekenhuis, bleef behouden. 

In oktober 2021 komt er een breuk tussen het Henri Serruysziekenhuis en AZ Sint-Jan Brugge. Henri Serruysziekenhuis en AZ Damiaan in Oostende smelten tegen 2022 samen onder de naam AZ Oostende. 

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Henri_Serruysziekenhuis
Datum bronvermelding: 26/10/2021