Organisatie - Beroepsfederatie of ledenorganisatie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
mtech+ West-Vlaanderen vzw | Roeselare

mtech+ West-Vlaanderen vzw | Roeselare

Labels
Bron: mtechplus.be
09/06/2021
Als loopbaanfonds uit de sector van de metaal- en technologische industrie wil mtech+ in een snel veranderende omgeving bijdragen aan: kwaliteitsvolle loopbanen en werkzekerheid (binnen of buiten het bedrijf of sector ; voor zowel alle huidige werknemers als potentiële werknemers) de competitiviteit en wendbaarheid van ondernemingen. Eind jaren …

Als loopbaanfonds uit de sector van de metaal- en technologische industrie wil mtech+ in een snel veranderende omgeving bijdragen aan:

  • kwaliteitsvolle loopbanen en werkzekerheid (binnen of buiten het bedrijf of sector ; voor zowel alle huidige werknemers als potentiële werknemers)
  • de competitiviteit en wendbaarheid van ondernemingen.

Eind jaren ’80 ontstonden de sectorfondsen met als hoofddoel het stimuleren van vorming en opleiding om de verdere ontwikkeling van de metaalindustrie en haar tewerkstelling te bevorderen. Een mooi initiatief met de focus vorming en opleiding.

Vandaag leven we in een compleet nieuwe wereld. De digitalisering en de versnelde technologische veranderingen vragen steeds meer van onze bedrijven en hun werknemers: kwaliteit, innovatie, stressbestendigheid, creativiteit, flexibiliteit, initiatief, samenwerken, zelfregulering, kritisch denken, sociale vaardigheden, … Reden genoeg om de ondersteuning van mtech+ af te stemmen op de huidige noden.

Mtech+ legt de focus op het stimuleren van kwaliteitsvolle loopbanen en duurzaam loopbaanbeleid. Ze zetten werknemers aan om stil te staan bij hun loopbaan, initiatieven te nemen die verder reiken dan hun huidige job en zich te ontwikkelen in de richting van hun talenten en interesses. Daarnaast moedigen ze bedrijven aan werk te maken van een overkoepelend lange-termijn-beleid voor hun werknemers met aandacht voor

  • duurzame inzetbaarheid: het vermogen van een individu om werk te behouden en, indien nodig of gewenst, nieuw werk binnen een bedrijf of elders te vinden (loopbaanondersteuning, opleidingen en onderwijs)
  • geëngageerd leiderschap: werkgevers moeten leidinggevenden ondersteunen in hun rol (loopbaanondersteuning en opleidingen; we bieden ook financiële ondersteuning)
  • werkbaar werk: belangrijk zodat meer mensen aan de slag kunnen in gemiddeld langere loopbanen (loopbaanondersteuning en opleidingen; we bieden ook financiële ondersteuning)
Bron: https://mtechplus.be/over-ons/werking-missie-visie/
Datum bronvermelding: 09/06/2021