Evenement - Studiedag
Datum
28
mei

Seminarie: "Het verminderen van de milieu-impact van de bouw"

Iedereen
Leden prijs >=50 (€€) | Niet leden prijs >=50 (€€)
28-05-2024 12:30 - 17:00
Locatie
Avenue des Arts 20, Bruxelles

Eerste seminarie in een reeks van 3 als onderdeel van de cyclus "Het verminderen van de milieu-impact van de bouw: LCA, tools, duurzame oplossingen... Hoe zit het nu?"

Met het oog op de klimaatcrisis evolueert de bouwsector en stelt ambitieuze doelstellingen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Om deze doelstelingen te meten en te bereiken worden milieu-impactberekeningen steeds wijdverspreider en op grote schaal geïntegreerd in verschillende instrumenten, al dan niet voor regelgevingsdoeleinden. Tegelijkterijd ontstaan er nieuwe duurzame bouwoplossingen.
Maar wat zijn dat eigenlijk? Hoe kan de impact van materialen en gebouwen op het milieu worden beoordeeld? Welke instrumenten zijn er ontwikkeld? Wanneer worden ze regelgevend? Zullen duurzame materialen en oplossingen voldoende zijn om de impact van de sector te verkleinen?
Deze cyclus, opgebouwd rond 3 seminaries, heeft tot doel antwoorden te geven op deze terugkerende vragen. Het eerste seminarie is een inleiding tot Levenscyclusanalyse (LCA) en milieu-impact van materialen en gebouwen. Deze opleiding geeft inzicht in de onderwerpen die in de andere sessies aan bod zullen komen. Het tweede seminarie gaat in op de tools die worden gebruikt om de milieu-impact te beoordelen. Het doel is om een beter inzicht te krijgen in hun specifieke kenmerken en hoe de verschillende initiatieven op elkaar aansluiten. En tot slot sluit het laatste seminarie de cyclus af door in te gaan op de vraag naar de milieu-impact van circulaire en biogebaseerde oplossingen.

Bron: https://www.buildwise.be/nl/agenda/buildwise-opleidingen-evenementen-congressen-beurzen-agenda/milieu-impact-en-levenscyclusanalyse-lca-hoe-zit-het-nu-brussel_1f7b0bf4-fbdb-4d7c-93c3-76e16a09042e/ - 18-04-2024
Termen(5)
Milieueffecten
Ecologische levenswijze
Circulair bouwen
Duurzame bouwmaterialen
Georganiseerd door(1)