Bericht
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Provincie mag werking ‘Europa Direct West-Vlaanderen’ verderzetten tot 2025

Provincie mag werking ‘Europa Direct West-Vlaanderen’ verderzetten tot 2025

Publicatiedatum 10-05-2021
Labels
Dat werd beslist door de Europese Commissie die voor de komende periode 9 ‘Europa Direct’-centra in ons land selecteerde. ‘Europa Direct’-centra willen vooral de Europese Unie (EU) en haar beleid bij de burger bekend maken, door onder andere evenementen of activiteiten, online of offline en de Commissie helpen bij het in kaart brengen van lokale …

‘Europa Direct’-centra willen vooral de Europese Unie (EU) en haar beleid bij de burger bekend maken, door onder andere evenementen of activiteiten, online of offline en de Commissie helpen bij het in kaart brengen van lokale vraagstukken over de EU en haar beleid.

De meeste ‘Europa Direct’-centra in België hebben een link met het provinciale bestuursniveau, met uitzondering van het centrum in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en dat in Ostbelgien. De centra werken niet alleen met de Europese Commissie samen, maar ook met het Bureau van het Europees Parlement in België, en met de FOD Buitenlandse Zaken.

De 9 Belgische Europa Direct centra maken deel uit van het Europese netwerk van Europa Direct centra, dat 424 centra in de hele Europese Unie telt.

Europa Direct West-Vlaanderen
Europa Direct West-Vlaanderen is al sinds 1997 het lokale informatiecontactpunt en het dynamisch actieplatform van de Europese Commissie in West-Vlaanderen. Ze organiseert geregeld webinars met sprekers als Hendrik Vos, Steven Van Hecke en Rob Heirbaut.

Bron: https://www.west-vlaanderen.be/artikel/provincie-mag-werking-europa-direct-west-vlaanderen-verderzetten-tot-2025
Datum bronvermelding: 11/05/2021