KennisWest

West-Vlaams milieubedrijf pompt 17 miljoen in fabriek
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Artikel - Vakartikel

West-Vlaams milieubedrijf pompt 17 miljoen in fabriek

Publicatiedatum 02/04/2019
Labels
Taal Nederlands
Desotec heeft bij bedrijven verspreid over Europa - van Finland tot Zuid-Italië - meer dan 2.000 filtersystemen staan om afvalwater, gassen en lucht te zuiveren. Dat is een verdubbeling tegenover vier jaar geleden. 'Het gaat hard', zegt Hertegonne, die vier jaar CEO is. Vorig jaar steeg de omzet met meer dan 20 procent tot 65 miljoen euro. 'En het…

Desotec heeft bij bedrijven verspreid over Europa - van Finland tot Zuid-Italië - meer dan 2.000 filtersystemen staan om afvalwater, gassen en lucht te zuiveren. Dat is een verdubbeling tegenover vier jaar geleden. 'Het gaat hard', zegt Hertegonne, die vier jaar CEO is. Vorig jaar steeg de omzet met meer dan 20 procent tot 65 miljoen euro. 'En het einde is nog niet in zicht', klinkt het.

Daarom bouwt het bedrijf een nieuwe fabriek in Roeselare om actieve kool, het basisingrediënt van zijn filtersystemen, te recycleren.
'Volgend jaar in januari willen we op de startknop te drukken', zegt Hertegonne. De investering verhoogt de productiecapaciteit met 70 procent en creëert op termijn 70 extra jobs.

Bron: De Tijd - 02 Apr. 2019 Pagina 15