Artikel - Persartikel

In Oostende opent bakkerij Decock nieuwe vestiging van Oosterbrood op Oosteroever, als onderdeel van korte ketenproject

Oorspronkelijke titel: Oostendse meesterbakker Luc David verlegt de grenzen inzake gezonde voeding
Bron: madeinwest-vlaanderen.be
30-06-2020
Publicatiedatum: 22-07-2025

Bakker Luc David werkt samen met De Blauwe Spie uit Lo-Reninge, een biodynamisch landbouwbedrijf van Mattias Plaetevoet, en met de ambachtelijke IJzerkotmolen uit Sint-Maria-Latem. De samenwerking benadrukt biodiversiteit, bodemgezondheid, ecologische kringlopen en transparante productie. De Blauwe Spie is een van de weinige Demeter-gecertificeerde boerderijen in Vlaanderen. De initiatiefnemers pleiten voor meer bewustwording bij consumenten en zien in hun project een alternatief voor grootschal…

Bron: https://www.made-in.be/west-vlaanderen/oostendse-meesterbakker-luc-david-verlegt-de-grenzen-inzake-gezonde-voeding/ - 25-07-2025
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen