Artikel - Persartikel
In Oostende opent bakkerij Decock nieuwe vestiging van Oosterbrood op Oosteroever, als onderdeel van korte ketenproject
Oorspronkelijke titel: Oostendse meesterbakker Luc David verlegt de grenzen inzake gezonde voeding
Bron: madeinwest-vlaanderen.be
30-06-2020
Bakker Luc David werkt samen met De Blauwe Spie uit Lo-Reninge, een biodynamisch landbouwbedrijf van Mattias Plaetevoet, en met de ambachtelijke IJzerkotmolen uit Sint-Maria-Latem. De samenwerking benadrukt biodiversiteit, bodemgezondheid, ecologische kringlopen en transparante productie. De Blauwe Spie is een van de weinige Demeter-gecertificeerde boerderijen in Vlaanderen. De initiatiefnemers pleiten voor meer bewustwording bij consumenten en zien in hun project een alternatief voor grootschal…
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen