Artikel - Persartikel

Biomelkveebedrijf Het Land van Melk en Honing (Diksmuide) combineert veeteelt met kaasmakerij en krijgt nominatie voor BioVLAM 2025

Oorspronkelijke titel: Het Land van Melk en Honing: van gezonde melkkoe naar rauwmelkse biokaas
Bron: vilt.be
04-02-2021
Publicatiedatum: 25-08-2025

Bij Het Land van Melk en Honing tonen Johan en Isabel Boussemaere-Delanote hoe biologische landbouw ecologisch en economisch kan samengaan. Hun West-Vlaamse melkveebedrijf draait rond gezonde weides en een vruchtbare bodem, met teeltrotatie en roterend begrazen. De 130 Holstein-koeien leveren melk die ter plekke wordt verwerkt tot rauwmelkse kazen en yoghurt. Dankzij het behoud van het natuurlijke microbioom krijgen de kazen hun rijke smaak en wonnen ze meerdere prijzen, waaronder goud op de Bel…

Bron: https://vilt.be/nl/nieuws/het-land-van-melk-en-honing-van-gezonde-melkkoe-naar-rauwmelkse-biokaas - 26-08-2025
Online raadpleegbaar
Digitaal in de collectie
Je hebt niet genoeg rechten om dit te raadplegen