Oproep
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Vlaamse Heropstartlening voor ondernemers die handelsgoederen moeten aankopen na de coronacrisis

Vlaamse Heropstartlening voor ondernemers die handelsgoederen moeten aankopen na de coronacrisis

Labels
Via de heropstartlening kunnen ondernemers die handelsgoederen moeten aankopen zoals kleinhandelaars en horeca-uitbaters met een concrete liquiditeitsnood een lening afsluiten voor de financiering van de aankopen van handelsgoederen, voorraden en overige heropstartkosten. De lening wordt verstrekt voor twee of drie jaar met een  rente van 1 pr…

Via de heropstartlening kunnen ondernemers die handelsgoederen moeten aankopen zoals kleinhandelaars en horeca-uitbaters met een concrete liquiditeitsnood een lening afsluiten voor de financiering van de aankopen van handelsgoederen, voorraden en overige heropstartkosten. De lening wordt verstrekt voor twee of drie jaar met een  rente van 1 procent. De omvang van de heropstartlening wordt beperkt tot 25% van de geboekte aankopen van handelsgoederen in het referentiejaar 2019. 

De looptijd van de lening is beperkt tot 24 maanden voor leningen tot € 50.000. Voor leningen boven de € 50.000 bedraagt de looptijd 36 maanden De terugbetalingen  gebeuren vanaf de 12de maand na datum van de leningsovereenkomst. De heropstartlening heeft een minimumbedrag van € 10.000 en een maximumbedrag van € 750.000.

Je kan vanaf 31 mei 2021 de heropstartlening aan vragen via de roze knop op www.vlaio.be/heropstartlening. Aanvragen is mogelijk tot uiterlijk 1 augustus 2021, 12 uur.

Bron: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/heropstartlening
Datum bronvermelding: 03/06/2021