KennisWest

Een Global Call voor startups gelinkt aan de energietransitie
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Oproep

Een Global Call voor startups gelinkt aan de energietransitie

Labels
In opdracht van InnoEnergy
De roep om duurzame energie-oplossingen klinkt steeds luider. Echte duurzaamheid betekent ook: een levensvatbare industrie. EIT InnoEnergy lanceert daarom een Global Call voor cleantech startups. Raymond Meeuwsen, Business Creation Manager bij InnoEnergy, licht toe: “De Global Call die we nu organiseren is een manier om de instroom van startende b…

De roep om duurzame energie-oplossingen klinkt steeds luider. Echte duurzaamheid betekent ook: een levensvatbare industrie. EIT InnoEnergy lanceert daarom een Global Call voor cleantech startups. Raymond Meeuwsen, Business Creation Manager bij InnoEnergy, licht toe:

“De Global Call die we nu organiseren is een manier om de instroom van startende bedrijven een extra injectie te geven. Niet alleen de winnaar wordt beloond. De ‘beste’ 20 startups kunnen deelnemen aan ons programma, waarbij ze volop gebruik kunnen maken van de expertise, knowhow en financiële stimuli van onze partners. De winnaar krijgt daarbovenop ook  100.000 euro om zijn groei te bespoedigen. EIT InnoEnergy heeft kantoren in heel Europa, maar we lanceren deze oproep over heel de wereld. De enige voorwaarden is een directe link met duurzaamheid en de energietransitie.
Dit kan enorm breed gaan: van slimme integratie van weersvoorspellingen in gebouwenbeheer van Cloud Energy Optimizer, tot de waterstof-bromide stroom batterij van Elestor die voor ongekend lage energieopslag kosten leidt. Het zijn slechts twee van de vele startups die via ons programma een uiterst succesvolle groei maakten.”