KennisWest

Slotevent van Bioboost (Naaldwijk, Nederland)
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Evenement

Slotevent van Bioboost (Naaldwijk, Nederland)

Labels
Bron: inagro.be
Op 22 april organiseert het project Bioboost een slotevent in Naaldwijk, Nederland. Op basis van de ervaringen die zijn opgedaan in het BioBoost project en de verschillende pilots, zullen de mogelijke nieuwe oplossingen worden gedeeld tijdens deze slotconferentiee. Dit zal een mooie gelegenheid zijn om kennis uit te wisselen en nieuwe ideeën op te…

Op 22 april organiseert het project Bioboost een slotevent in Naaldwijk, Nederland. Op basis van de ervaringen die zijn opgedaan in het BioBoost project en de verschillende pilots, zullen de mogelijke nieuwe oplossingen worden gedeeld tijdens deze slotconferentiee. Dit zal een mooie gelegenheid zijn om kennis uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen over biogebaseerde innovaties en de valorisatie van reststromen. 

De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor de (glas)tuinbouw. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Kwalitatief hoogwaardige- , betaalbare-, veilige- en gezonde tuinbouwproducten worden de standaard terwijl afval niet meer bestaat. Circulair ondernemen vraagt om innovatie en anders denken. Juist de tuinbouwsector is in staat het verschil te maken en oplossingen te bieden. De tuinbouwsector staat bekend om de hoge toegevoegde waarde. 

Verschillende sprekers zullen de toekomst van de circulaire tuinbouw bespreken en de lessen die uit het project worden getrokken. Sprekers leggen uit hoe zij (technisch, organisatorisch / sociaal en financieel) hebben bijgedragen aan een meer circulaire economie. Voorzitter van de dag is Rob Veenman. 

Bron: inagro.be