Bericht
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Het captatieverbod in het ganse IJzerbekken en de onbevaarbare waterlopen in West-Vlaanderen wordt ingetrokken

Het captatieverbod in het ganse IJzerbekken en de onbevaarbare waterlopen in West-Vlaanderen wordt ingetrokken

Publicatiedatum 03-10-2019
Labels
Bron: inagro.be
04/10/2019
In het IJzerbekken viel er de voorbije tien dagen zo’n 60 tot 90 liter regen, gezapig zodat het goed de bodem bevochtigt. Dat is een verademing voor de waterlopen. De IJzer haalt opnieuw het streefpeil. Persoonlijke watervoorraad worden terug aangevuld. De volgende dagen blijf het weer wisselvallig. De vraag naar bijkomend oppervlaktewater is in d…
In het IJzerbekken viel er de voorbije tien dagen zo’n 60 tot 90 liter regen, gezapig zodat het goed de bodem bevochtigt. Dat is een verademing voor de waterlopen. De IJzer haalt opnieuw het streefpeil. Persoonlijke watervoorraad worden terug aangevuld. De volgende dagen blijf het weer wisselvallig. De vraag naar bijkomend oppervlaktewater is in deze periode eerder beperkt.
 
Het captatieverbod als uitzonderlijke maatregel is daardoor niet langer noodzakelijk. De situatie blijft echter zorgwekkend. Het opgebouwde neerslagtekort is nog niet weggewerkt, met lokaal sterke knelpunten. En tijdens de maand september werden in vergelijking met augustus hogere zoutwaarden in de waterlopen gemeten en dit in gans West-Vlaanderen. De neerslag de voorbije 10 dagen leidde niet overal tot de verwachte verbetering.
Bron: https://inagro.be/Artikel/guid/6013
Datum bronvermelding: 04/10/2019