“De enige zekerheid is dat er nog geen zijn.” Matthias De Caluwe (foto) van Horeca Vlaanderen reageert vertwijfeld op de aankondigingen van het Overle…
Als de coronacijfers drastisch verbeteren en de horeca zicht krijgt op een heropstart, wacht meteen een volgende uitdaging: genoeg goed personeel vind…
Kunnen we straks weer veilig op café of restaurant dankzij robots? Als het van ZoraBots afhangt wel. Het Oostendse roboticabedrijf stelde een speciaal…
De Haan krijgt er binnenkort een extra troef bij. Ondernemer Thibaud Hermans en horecacoach Guido Francque slaan de handen in elkaar om het prachtige …
De CEO’s van 16 Belgische bedrijven vragen een ondubbelzinnig groen licht voor de heropening van de horeca op uiterlijk 1 mei. Bovendien vragen ze om …
Zondag loopt de faillissementenstop af in ons land. Of dat een faillissementengolf uitlokt, hangt in belangrijke mate af van de overheid zelf, waarsch…
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water bij veel zaken ver boven de lippen. Liefst 46 procent l…
1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met é…
De Vlaamse regering ziet toerisme als één van de belangrijke peilers van ons economisch herstel. Maar wat als ondernemers door het rampjaar 2020 geen …
Ze zijn niet verplicht gesloten, maar in de praktijk is er voor hotels en cateraars weinig verschil. De corona-impact in de twee sectoren is enorm vol…
Ondernemingen krijgen vier maanden langer om hun onroerende voorheffing voor 2020 te betalen. ‘Het geeft hen de kans een paar goede maanden te draaien…
Ignace Defever, de Roeselaarse voorzitter van Horeca Midden-West-Vlaanderen, vreest dat de verstrenging van de coronamaatregelen voor veel cafés grot…
De verstrengde coronamaatregelen zijn bij de caféuitbaters aangekomen als een mokerslag. Wie heeft nog zin om een pint te komen pakken als je al om 23…
Bij Horeca Vlaanderen kregen ze de voorbije dagen veel vragen van leden die willen weten hoe ze een groter terras kunnen aanvragen bij hun gemeente. “…
Met creativiteit en afhaalmaaltijden proberen restaurants de crisis het hoofd te bieden. Maar kan dat een bloedbad voorkomen? 'Ik verwacht een golf va…
Horeca Vlaanderen hoopt dat het gemeentebestuur van Blankenberge alsnog toegeeft in het dossier rond zonevreemde frietkraampjes. Die moeten sluiten en…
Kortrijk schrapt als eerste West-Vlaamse stad terrrastaks. De horeca in Kortrijk hoeft in 2020 geen terrastaks meer te betalen. De stad schrapt de bel…
Drie op de vier restaurants (74%) blijven dicht op kerstavond. Op oudejaarsavond doet 63% niet open. Dat blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaandere…
Er zijn vandaag heel wat nieuwe technologieën en actuele thema’s die leven bij de toerist. Het is belangrijk dat toeristische ondernemers inspelen op die veranderingen. Denk maar aan thema’s zoals technologie, duurzaamheid, big data, blurring en deeleconomie. Maar ook aan uitdagingen in de toeristische sector zoals de arbeidsintensiteit en de seizo…