KennisWest

Vismijn Oostende (ag & Exploitatie vismijn Oostende nv)
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Organisatie - Onderneming - Overheidsdienst

Vismijn Oostende (ag & Exploitatie vismijn Oostende nv)

Labels
Bron: vlvis.be
Ruim twee jaar na de sloep van de oude, heeft de Oostendse vissershaven weer een nieuwe vismijn. Ze is al sinds de zomer actief en is in oktober 2019 officieel geopend. Het duurde zelfs voor de Vlaamse Visveiling besliste om alsnog te investeren in een tweede veiling naast Zeebrugge. En dan was er nog geen getouwtrek rond de sloepvergunning voor h…

Ruim twee jaar na de sloep van de oude, heeft de Oostendse vissershaven weer een nieuwe vismijn. Ze is al sinds de zomer actief en is in oktober 2019 officieel geopend.

Het duurde zelfs voor de Vlaamse Visveiling besliste om alsnog te investeren in een tweede veiling naast Zeebrugge. En dan was er nog geen getouwtrek rond de sloepvergunning voor het oude vismijngebouw.

De nieuwe vismijn kost 5 miljoen euro. Het gaat eigenlijk om een ​​reuzenkoelkast. Wil dat nodig is om te voldoen aan de strenge normen en regels voor hygiëne en voedselveiligheid. Alles begint op de werkvloer. Bij het sorteren van de vis komt de temperatuur nooit boven de acht graden.

Bron: focus-wtv.be