Organisatie - Onderneming - Wetenschappelijke instelling of onderzoekscentrum
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Bluebridge incubatie-en innovatiecentrum nv | Oostende

Bluebridge incubatie-en innovatiecentrum nv | Oostende

Labels
Bron: ostendsciencepark.be
16/04/2020
Bluebridge - Ostend Science Park is een ontmoetingsplek voor innovatieve bedrijven die toekomstgerichte, duurzame oplossingen willen uitwerken. Door ondernemers uit de Blauwe Economie samen te brengen, wil Bluebridge - Oostende Science Park hen de kans geven om elkaar direct of indirect te versterken in hun successen. Bluebridge faciliteert en be…

Bluebridge - Ostend Science Park is een ontmoetingsplek voor innovatieve bedrijven die toekomstgerichte, duurzame oplossingen willen uitwerken. Door ondernemers uit de Blauwe Economie samen te brengen, wil Bluebridge - Oostende Science Park hen de kans geven om elkaar direct of indirect te versterken in hun successen.

  • Bluebridge faciliteert en bevordert Blauwe groei (= duurzame ontwikkeling van de mariene en maritieme sector en omvat aquacultuur, blauwe energie, mariene biotechnologie kustverdediging, diepzeemijnbouw en blauw toerisme).
  • Als het hart van Sciencepark Oostende, boost Bluebridge het potentieel van ondernemerschap en open innovatie tussen start-ups, bedrijven, kennisinstellingen, publieke partners en het maatschappelijk middenveld.
  • Als hoofdkwartier is Bluebridge het aanspreekpunt voor Oostende Science Park en dé Blauwe Economie 'hub' voor evenementen en trainingen.
  • Bluebridge is de Blauwe Economie incubator van het Oostende Science Park en de toegangspoort tot het Blauwe Economie speelveld. Het is ook de locatie waar UGent haar onderzoeksfaciliteiten heeft.
  • Zij bieden (flex) kantoren, moderne vergader - en seminarief voorzieningen in een uitgesproken technisch onderzoek kader met een capaciteit tot 200 personen, en diensten op maat van de Blauwe groei behoeften van bedrijven.
  • Interactie tussen mariene en maritieme bedrijven en onderzoek is wat Oostende Science Park uniek maakt. De aanwezigheid van verschillende onderzoeks- en praktijktesten zorgt ervoor dat die bedrijven hoogwaardige producten sneller op de markt kunnen brengen.

 

Bron: https://ostendsciencepark.be/bluebridge/bluebridge/
Datum bronvermelding: 16/04/2020