Organisatie - Wetenschappelijke instelling of onderzoekscentrum
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) | Brussel

WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) | Brussel

Labels
Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1959 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie, in toepassing van de Besluitwet "De Groote" van 1947. Deze besluitwet, genoemd naar de toenmalige minister van Economische Coördinatie en Nationale Wederuitrust…

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1959 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie, in toepassing van de Besluitwet "De Groote" van 1947. Deze besluitwet, genoemd naar de toenmalige minister van Economische Coördinatie en Nationale Wederuitrusting, heeft tot doel het toegepast onderzoek in de industrie te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen te verhogen.

Het Centrum beschikt over verschillende laboratoria die proeven uitvoeren in alle domeinen van de bouwsector en stelt deze ter beschikking van de industrie om producten te helpen innoveren, optimaliseren en technisch correct te evalueren.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wetenschappelijk_en_Technisch_Centrum_voor_het_Bouwbedrijf
Datum bronvermelding: 01/01/2018