KennisWest

Afdeling ESF en Duurzaam Ondernemen
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Organisatie - Overheidsdienst

Afdeling ESF en Duurzaam Ondernemen

Labels
Het ESF is verantwoordelijk voor de uitvoering en goed beheer van de programma's van het Europees Sociaal Fonds in Vlaanderen. Daarnaast beheert ESF Vlaanderen het Europees Integratiefonds en het Europees Globalisatiefonds. Jaarlijks ontvangt het ESF Vlaanderen 66 miljoen euro ESF (dd augustus 2019). Dat bedrag wordt ingezet om de werkzaamheid te …

Het ESF is verantwoordelijk voor de uitvoering en goed beheer van de programma's van het Europees Sociaal Fonds in Vlaanderen. Daarnaast beheert ESF Vlaanderen het Europees Integratiefonds en het Europees Globalisatiefonds.

Jaarlijks ontvangt het ESF Vlaanderen 66 miljoen euro ESF (dd augustus 2019). Dat bedrag wordt ingezet om de werkzaamheid te verhogen en de Vlaamse arbeidsmarkt te stimuleren en te versterken. Maximaal 50% van dit kapitaal komt van de Europese Unie. De resterende som wordt bijgepast door de Vlaamse Overheid en de private sector.

De afdeling ESF bestaat uit twee operationele diensten:

  • De dienst Werkend Leren, activering en integratie is verantwoordelijk voor de oproepen waarin de werkzoekenden de finale doelgroep zijn,
  • De dienst Lerend Werken en Duurzaam Ondernemen is verantwoordelijk voor de oproepen waarin werkenden of werkgevers de finale doelgroep uitmaken.