De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) geeft adviezen aan de Belgische federale overheid over het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de uitvoering van internationale verbintenissen van België, zoals Agenda 21, het Klimaatverdrag en het Verdrag inzake biologische diversiteit. Die verbinte…
De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) geeft adviezen aan de Belgische federale overheid over het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de uitvoering van internationale verbintenissen van België, zoals Agenda 21, het Klimaatverdrag en het Verdrag inzake biologische diversiteit. Die verbintenissen zijn het resultaat van de Conferentie van de Verenigde Naties over Milieu en Ontwikkeling die in juni 1992 in Rio de Janeiro plaatsvond (bekend als UNCED, United Nations Conference on Environment and Development).
Na een eerste initiatiefadvies over het luik betreffende de “investeringsprojecten” spreken de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), de National…
Het algemene doel van de studie is om acties voor te stellen die door het federale overheidsniveau (en op een verwante manier door de gewestelijke niv…
Deelauto’s, deelfietsen, carpooling, elektrische steps, fietskoeriers ... Dankzij de ontwikkeling van informatietechnologieën zijn er de voorbije jare…
De belangrijkste publicaties van de FRDO zijn de adviezen rond duurzame ontwikkeling op vraag van de Belgische federale overheid of op eigen initiatief. Jaarlijks vraagt de raad ook een opvolgingsverslag van deze adviezen aan de betrokken ministers of staatssecretarissen.…
Met de Think Thank North Sea wil men een breed gedragen langetermijnvisie opzetten rond de kernprincipes bij het gebruik van het Belgisch deel van de Noordzee in de toekomst. Initiatiefnemer staatsecretaris Philippe de Backer en de Noordzeeraad wilden immers de unieke dynamiek, die ontstond tijdens het eerdere traject Noordzeevisie 2050, niet verli…