Organisatie - Onderneming
West-Vlaanderen - De gedreven provincie
Proviron Basic Chemicals nv | Oostende

Proviron Basic Chemicals nv | Oostende

Labels
Bron: google.com
In 1977 richtte Leo Michiels Proviron op. Toen was dat een onafhankelijk studiebureau en het heette voluit Proviron Engineering. Het ontwikkelde voornamelijk nieuwe milieuvriendelijke productieprocessen. Vandaar de naam Process and Environment. In 1984 ging Proviron zelf produceren met zeven medewerkers. De focus lag op maakloon (Proviron Industri…

In 1977 richtte Leo Michiels Proviron op. Toen was dat een onafhankelijk studiebureau en het heette voluit Proviron Engineering. Het ontwikkelde voornamelijk nieuwe milieuvriendelijke productieprocessen. Vandaar de naam Process and Environment.

In 1984 ging Proviron zelf produceren met zeven medewerkers. De focus lag op maakloon (Proviron Industries).

In 1992 werd Proviron Engineering verkocht aan Technip. Het kantoor werd de basis van Technips activiteiten in de Benelux.

In 1996 verwierf Proviron de UCB Fine Chemicals-fabriek in Oostende. Dat resulteerde in de oprichting van Proviron Fine Chemicals.

Ook in 1996 werd Proviron America Inc opgericht, inclusief een productiesite in Friendly (West Virginia). De site heeft gelijklopende activiteiten als Proviron Industries, maar is gericht op de Amerikaanse markt. Proviron America is ook het verkoop-, marketing- en logistiek platform voor Provirons Belgische producten.

In 2000 bouwde Proviron een productie-eenheid voor sulfursilanen in Oostende. Silanen worden gebruikt in energiebesparende, ‘groene’ autobanden.

In 2001 kocht Proviron Sisas’ ftaalzuuranhydride-activiteiten in Oostende. Ook de centrale nutsvoorzieningen werden van BASF overgenomen. Daardoor verkreeg Proviron de hele Oostendse site met de uitzondering van de activiteiten van Huber. 

In 2007 rondde Proviron de constructie af van de biodieselreactor op de Oostendse site.

In 2009 werd Proviron Fine Chemicals herbenoemd tot Proviron Functional Chemicals. Die verandering heeft te maken met een vernieuwende strategie. 

Bron: proviron.com